Reist u mee naar de haven van de toekomst?

Terwijl de wereld op het moment door corona gedeeltelijk vleugellam is geraakt, neemt Port of Harlingen u graag mee op reis naar de haven van de toekomst.
Wat kan de haven van de toekomst van de ruimtevaart leren?
Havens staan voor grote uitdagingen op het gebied van klimaat en energietransitie. Duurzaamheid, samenwerken en innovatie zijn speerpunten in de strategie van Port of Harlingen. Directeur Paul Pot en Commercieel Manager en Havenclublid Jan ten Caat van Port of Harlingen nodigen u bij deze van harte uit om samen met André Kuipers in een interactief webinar op zoek te gaan naar de overeenkomsten tussen de manier van werken in de haven en tijdens een ruimtemissie. Hoe kunnen de havens met de ervaringen van André Kuipers anticiperen op de toekomst?

Schrijf u snel in, dan verwelkomt Port of Harlingen u online op donderdag 11 maart om 16:00 uur

Maak kennis met André Kuipers
André Kuipers (1958) is de eerste Nederlander met twee ruimtemissies op zijn naam. Zijn tweede missie was op dat moment de langste Europese ruimtevlucht in de geschiedenis. In totaal bracht de ESA-astronaut 204 dagen in de ruimte door. Na jaren van training werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 gelanceerd met een Russische Sojoez-raket. Twee dagen later arriveerde hij in het internationale ruimtestation ISS om daar een half jaar te wonen en te werken. Op 1 juli 2012 keerde André terug en landde met zijn ruimtecapsule in de steppe van Kazachstan.