15 november 2018 - Turn on the lights!

Donderdag 15 november was het weer tijd voor de jaarlijkse november Havenclub-avond in de Industrieele Grote Club aan de Dam in Amsterdam! Met 1 klein verschil: in het verleden was de jaarlijkse ALV in november. Door het boekjaar van oktober tot oktober heeft uw hardwerkende Bestuur besloten deze te verplaatsen naar februari 2019. Dit geeft de Penningmeester en Kascommissie voldoende gelegenheid alle te produceren financiële stukken en verslagen tijdig te vervolmaken en deze royaal op voorhand met u allen te delen zodat u zich terdege kunt voorbereiden op deze ALV.

Het bestuur had ook deze maand een volle agenda samengesteld voor de aanwezige (ruim 50!) leden:

  • Paul Wevers, voorzitter van ORAM gaf een uiteenzetting over de huidige stand van de gedachten en de acties van de Gemeente Amsterdam. Hij lichtte daarbij ook toe waarom de IAMSTERDAM-slogan onder de loep ligt (omdat de “I” op een vorm van egoïsme zou kunnen duiden?). We kregen zo een doorkijkje naar de nabije en verre toekomst van het fraaie Amsterdamse Havengebied met alle bedrijvigheid.
  • Mannes Boelen, ons aller Havendichter droeg niet 1, maar 2 gedichten aan ons voor. U vindt ze in de gedichtenbundel.Bekijk vooral ook het filmpje van het Sinterklaasgedicht!
  • Femke Brenninkmeijer stond kort even stil bij het havendebat en de petitie voor het spoor. De aanwezigen werden daarbij opgeroepen vooral ook de petitie mee te tekenen.
  • Daarnaast werd het Turn on the Lights festival op de Dam met veel spektakel geopend. We zaten op de 1e rij!

Natuurlijk werd ook weer 4 nieuwe kandidaat-leden het vuur aan de schenen gelegd.

Helaas kan onze Secretaris, Giulietta Cohen haar drukke werkzaamheden bij ORAM niet langer combineren met het bekleden van een Bestuursfunctie. Wij danken haar hartelijk voor al haar inzet en enthousiasme voor de Havenclub. Ze was deze avond helaas verhinderd, dus we nemen op een andere Havenclubavond gepast afscheid van haar als bestuurslid. Denkt u alvast mee over de invulling van de ontstane vacature?

De IGC had een mooi menu voor u samengesteld:

  • Mootje zalm met furikake, wakame, wasabi, little gem, gember en komkommer
  • Hertenbiefstuk met laurierjus, kastanjepuree, spruiten, zuurkool en cantharelle
  • Banoffee vanille mascarpone met witte chocolade, banaan, dulce de leche, amandel crumble en karamel ijs
Voor de borrel vooraf en het diner betaalde u aan het einde van de avond een bedrag van € 53,25. De kosten voor de wijn aan tafel werd gesponsord door TATA Steel (met dank aan Anne Dekker), het tafelwater en de koffie werden gesponsord door de Havenclub.

De foto's van deze gezellige avond vind u in ons fotoalbum (met dank aan fotograaf Peter Maanders)!

Met vriendelijke groet, Menno Wognum
Voorzitter