Nieuws

17 januari 2019: Captains diner

Op donderdag 17 januari verzamelden een 50 leden zich bij Graan voor Visch voor de traditionele opening van het jaar met het Captains diner. De chefkok en bediening hebben weer uitermate hun best gedaan ons in de watten te leggen.

Na het voorgerecht vertelde Frank Korf ons over Worldemp, een bedrijf dat Indiase medewerkers werft voor en inzet bij Nederlandse bedrijven. We werden daarbij zelfs even live in contact gebracht met een van de medewerkers in India.

Er is deze avond 1 nieuw lid geballoteerd: Cees van der Linden - Algemeen Directeur Conservator Group. Hij verscheen zonder stropdas voor de Commissie van Advies en heeft dat - samen met de eveneens ongedaste Roel Mostert - moeten bekopen met het sponsoren van de de wijn. U bent dus gewaarschuwd...! Overigens bleek voorzitter en voordrager Menno Wognum Cees op de dasplicht gewezen te hebben, waardoor er even hardop getwijfeld werd aan de overredingskracht van onze voorzitter. Hij wist echter gepast te bewijzen dat het hem aan overtuigingskracht niet schort door - bijna! - alle aanwezigen op de been te krijgen.

Mannes Boelen droeg een prachtig gedicht voor over de ontruiming van het ADM-terrein. U kunt het beluisteren of nalezen in onze gedichtenbundel.

Peter Maanders maakte een paar foto's van deze wederom gezellige avond.

 

15 november 2018 - Turn on the lights!

Donderdag 15 november was het weer tijd voor de jaarlijkse november Havenclub-avond in de Industrieele Grote Club aan de Dam in Amsterdam! Met 1 klein verschil: in het verleden was de jaarlijkse ALV in november. Door het boekjaar van oktober tot oktober heeft uw hardwerkende Bestuur besloten deze te verplaatsen naar februari 2019. Dit geeft de Penningmeester en Kascommissie voldoende gelegenheid alle te produceren financiële stukken en verslagen tijdig te vervolmaken en deze royaal op voorhand met u allen te delen zodat u zich terdege kunt voorbereiden op deze ALV.

Het bestuur had ook deze maand een volle agenda samengesteld voor de aanwezige (ruim 50!) leden:

  • Paul Wevers, voorzitter van ORAM gaf een uiteenzetting over de huidige stand van de gedachten en de acties van de Gemeente Amsterdam. Hij lichtte daarbij ook toe waarom de IAMSTERDAM-slogan onder de loep ligt (omdat de “I” op een vorm van egoïsme zou kunnen duiden?). We kregen zo een doorkijkje naar de nabije en verre toekomst van het fraaie Amsterdamse Havengebied met alle bedrijvigheid.
  • Mannes Boelen, ons aller Havendichter droeg niet 1, maar 2 gedichten aan ons voor. U vindt ze in de gedichtenbundel.Bekijk vooral ook het filmpje van het Sinterklaasgedicht!
  • Femke Brenninkmeijer stond kort even stil bij het havendebat en de petitie voor het spoor. De aanwezigen werden daarbij opgeroepen vooral ook de petitie mee te tekenen.
  • Daarnaast werd het Turn on the Lights festival op de Dam met veel spektakel geopend. We zaten op de 1e rij!

Natuurlijk werd ook weer 4 nieuwe kandidaat-leden het vuur aan de schenen gelegd.

Helaas kan onze Secretaris, Giulietta Cohen haar drukke werkzaamheden bij ORAM niet langer combineren met het bekleden van een Bestuursfunctie. Wij danken haar hartelijk voor al haar inzet en enthousiasme voor de Havenclub. Ze was deze avond helaas verhinderd, dus we nemen op een andere Havenclubavond gepast afscheid van haar als bestuurslid. Denkt u alvast mee over de invulling van de ontstane vacature?

De IGC had een mooi menu voor u samengesteld:

  • Mootje zalm met furikake, wakame, wasabi, little gem, gember en komkommer
  • Hertenbiefstuk met laurierjus, kastanjepuree, spruiten, zuurkool en cantharelle
  • Banoffee vanille mascarpone met witte chocolade, banaan, dulce de leche, amandel crumble en karamel ijs
Voor de borrel vooraf en het diner betaalde u aan het einde van de avond een bedrag van € 53,25. De kosten voor de wijn aan tafel werd gesponsord door TATA Steel (met dank aan Anne Dekker), het tafelwater en de koffie werden gesponsord door de Havenclub.

De foto's van deze gezellige avond vind u in ons fotoalbum (met dank aan fotograaf Peter Maanders)!

Met vriendelijke groet, Menno Wognum
Voorzitter
 

Havenclub 15 maart 2018

De Havenclubbijeenkomst van 15 maart 2018 was weer goed bezocht met zo'n 45 leden, waaronder 1 kandidaatlid: Dingeman de Groot, Sales Manager bij Peterson. Ook ditmaal had de kok van Graan voor Visch weer een heerlijk maal bereid. De wijn werd gesponsord door Arjan Honing van Interlloyd Averij.

Harco Groen, HSEQ Manager bij Damen Shipyards gaf aan de hand van zijn familiehistorie een overzicht van de historie van Damen. U kunt zijn presentatie hier nog een keer nalezen. Er waren ditmaal net niet genoeg dames aanwezig voor een volledige damestafel, maar ze hebben het in elk geval wel geprobeerd!

Bekijk hier de foto's van deze avond.

 
Meer artikelen...