Nieuws

18 april 2019 - Cacaoavond in Krasnapolsky

Op 18 april 2019 toog de Havenclub-gemeenschap richting Grand Hotel Krasnapolsky, alwaar Astrid Fisser en Marika van Santvoort een presentatie gaven over de recente cacao-missie. De beide dames namen ons allen mee in een wereld die voor meerderen van ons maar deels bekend was. De Amberzaal in het Krasnapolsky met een maximale capaciteit van 50 personen was dan ook tot de nok gevuld.

Er was ditmaal geen ballotage. Wel droeg onze Havendichter Mannes Boelen weer een prachtig gedicht voor over de Schreierstoren. U kunt het nalezen/naluisteren in de gedichtenbundel op onze website.

In het Krasnapolsky genoten we van een 3 gangen menu:

--- Voorgerecht ---
Een terrine van eendenbout
met pistache, pruimen, gegrilde brioche en een salade van witlof met appel
--- Hoofdgerecht ---
Gestoofde runder-sukade, geroosterde groente,
jus van zwarte knoflook met een crème van aardappel-mosterd
--- Dessert ---
The Collection Plate:
een dessertplateau met de smaken van het seizoen
We bedanken het Havenbedrijf Amsterdam voor de (wijn-)sponsoring.

Bekijk de foto's in ons fotoalbum (met dank aan Peter Maanders!).

 

29 maart 2019 - Telstar

Op 29 maart 2019 heeft de delegatie van zo'n 25 leden van de Havenclub Amsterdam genoten van een smakelijke maaltijd van Restaurant IJmond en een mooie wedstrijd van Telstar tegen Eindhoven. Deze wedstrijd is, voor degenen die hierbij niet aanwezig konden zijn, in een gelijkspel geëindigd. Telstar heeft hiermee toch deels haar punten opbrengende lijn kunnen voortzetten.

 

28 februari 2019 - ALV

Op 28 februari 2019 hield de Havenclub haar jaarlijkse ALV in de Industrieele Groote Club. Een kleine 45 leden waren aanwezig. De vergaderstukken zijn te downloaden via onze website.

Mannes Boelen stelde Prangende vragen in zijn gedicht dat hij die avond voordroeg. U kunt het nalezen/naluisteren in onze gedichtenbundel. Vanwege de overweldigende interesse in de vacature voor secretaris van het bestuur, gaf het bestuur aan nog even iets langer nodig te hebben voor de selectie van de juiste kandidaat. Ook zal er een nieuwe bestuursfunctie bijkomen. De twee vacatures zullen zos nel mogelijk worden ingevuld vanuit de voorgedragen kandidaten.

De voltallige Commissie van Advies heeft besloten haar zittingstermijn weer met een jaar te verlengen. De nieuwe kascommissie bestaat komend jaar uit Annemarie Haasjes, Hans van Aalderen, Ton Pollé en reservelid Klaas Winters.

 
Meer artikelen...