Nieuws

11 juli 2019: Havenclub vaartocht

De laatste bijeenkomst van de Havenclub Amsterdam voor het zomerreces vond plaats op het water, al varende door de haven.

Waterstof

Deze keer was Robert Bouma, Commercial Manager Energy Industrial Chemistry bij Nouryon de externe spreker. Bestuurslid Femke Brenninkmeijer, Port of Amsterdam, introduceerde hem. Samen met Robert namen we een spreekwoordelijke duik in de toekomst, in de ambitie van Port of Amsterdam om een groen waterstofcluster op te gaan bouwen in de regio; over de kansen die waterstof biedt voor de Noordzeekanaal regio. Zo onderzoeken Nouryon, Tata Steel en de Port of Amsterdam samen de haalbaarheid van een 100 megawatt waterelektrolysefabriek voor de productie van 15.000 ton groene waterstof per jaar. De presentatie kunt u hier bekijken. U kunt de powerpointpresentatie van Robert hier downloaden.

Al deze waterstof kan een rol gaan spelen in de industrie, mobiliteit maar ook in de gebouwde omgeving. En dit zal weer bijdragen aan een schoner klimaat. De komende periode staat voor Nouryon en Port of Amsterdam in het teken om vraag en aanbod samen te brengen. Welke partijen uit de regio zijn geïnteresseerd om hun equipment of transport op waterstof te laten rijden? Tijdens de Havenclub avond is voor deze regionale verkenning een mooie stap gezet! Heeft u interesse in waterstofoplossingen voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Robert Bouma, email Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , tel. 06 - 22 43 26 60.

Gedichtentrilogie

Gemeente Amsterdam voert op dit moment een veelbesproken beleid, dat voor mening journalist en dichter een dankbaar onderwerp vormt. Mannes Boelen droeg hierover deze keer een gedichtentrilogie voor, waarin de Noord-Zuidlijn, de excuses voor ons slavernij verleden en de opheffing van De Wallen aan de orde kwamen. Amsterdam, die grote stad... U kunt de gedichten ook nalezen in onze gedichtenbundel.

Wij wensen u een aangename zomer en zien u graag weer terug op 5 september!
 

3 juli 2019 - HavenBBQ

Wij hopen dat je met genoegen terugkijkt op de Havenbarbecue bij Undercurrent van 3 juli jl. Fotograaf Benjamin Kotek heeft een prachtige fotoreportage gemaakt, waaruit blijkt dat iedereen het erg naar zijn zin had. Niet in de laatste plaats als gevolg van het uitstekend weer, lekker eten en een goed gezelschap! Alle foto's kun je nu bekijken in ons fotoalbum. We bedanken cateraar Van Laar voor het uitstekende barbecue en event sponsors Port of Amsterdam en ABN-AMRO Bank voor hun bijdrage. De Havenbarbecue luidt officieus de zomervakantie in. Mochten wij elkaar niet meer treffen de komende weken: prettig vakantie! Graag ontmoeten we je spoedig opnieuw bij één van onze volgende events. Tot zien! Amports ORAM Havenclub Amsterdam
 

18 april 2019 - Cacaoavond in Krasnapolsky

Op 18 april 2019 toog de Havenclub-gemeenschap richting Grand Hotel Krasnapolsky, alwaar Astrid Fisser en Marika van Santvoort een presentatie gaven over de recente cacao-missie. De beide dames namen ons allen mee in een wereld die voor meerderen van ons maar deels bekend was. De Amberzaal in het Krasnapolsky met een maximale capaciteit van 50 personen was dan ook tot de nok gevuld.

Er was ditmaal geen ballotage. Wel droeg onze Havendichter Mannes Boelen weer een prachtig gedicht voor over de Schreierstoren. U kunt het nalezen/naluisteren in de gedichtenbundel op onze website.

In het Krasnapolsky genoten we van een 3 gangen menu:

--- Voorgerecht ---
Een terrine van eendenbout
met pistache, pruimen, gegrilde brioche en een salade van witlof met appel
--- Hoofdgerecht ---
Gestoofde runder-sukade, geroosterde groente,
jus van zwarte knoflook met een crème van aardappel-mosterd
--- Dessert ---
The Collection Plate:
een dessertplateau met de smaken van het seizoen
We bedanken het Havenbedrijf Amsterdam voor de (wijn-)sponsoring.

Bekijk de foto's in ons fotoalbum (met dank aan Peter Maanders!).

 
Meer artikelen...